*

Market Talk

Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel Sif

dinsdag 13 november 2018 08:32

Hogere kosten dunwandige palen schrikken af volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft het koersdoel voor Sif verlaagd van 20,25 euro naar 19,00 euro bij handhaving van het koopadvies, naar aanleiding van de derdekwartaalresultaten en de verwachtingen die het bedrijf daarbij afgaf.

NIBC verwacht zowel voor 2018 als 2019 een lagere winst en kasstroom, door de aangekondigde vertragingen en kortingen bij de projecten Dillinger en Borssele 3 en 4, maar ook de extra kosten voor coatings en de mogelijke extra investeringen in de ontwikkeling van grotere funderingspalen met dunnere wanden.

Met name dat laatste nieuws viel analist Martijn den Drijver van NIBC tegen. Hij houdt nu rekening met een impact van 25 miljoen euro in 2020 en 2021 en stelt dat het vertrouwen is geschaad.

Den Drijver had altijd begrepen dat Sif met slechts beperkte investeringen funderingspalen met grote diameters en ook met dunne wanden kon bouwen. "Maar om van het bedrijf te horen dat een investering van 40 miljoen euro nodig kan zijn omdat klanten een ander ontwerp wensen op basis van onderzoek dat in 2017 werd gepubliceerd, boezemt geen vertrouwen in."

De extra investering is nodig omdat het hele productieproces moet wijzigen voor het nieuwe type funderingspaal, inclusief de installatie van de lasrobots, aldus de marktvorser.

De analist blijft niettemin positief over het aandeel, gezien de projecten aan de horizon na eerdere veilingen den komende rondes van veilingen voor offshore windparken in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, met groeiende potentieel in Azië en Noord-Amerika.

Aanjagers voor de koers zijn nieuwe orders uit Europa of Azië en samenwerkingsverbanden in de Verenigde Staten.

Het aandeel sloot maandag 2,3 procent lager op 13,66 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 13, 2018 02:32 ET (07:32 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.