*

Market Talk

Beursblik: verkoop Frans winkelcentrum Eurocommercial positief

vrijdag 9 november 2018 10:23

Winst valt lager uit dan ING had voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) Eurocommercial Properties heeft met de verkoop van het kleine Franse winkelcentrum Allee de Cormeilles een positief signaal afgegeven. Dit stelde analist Jaap Kuin van ING donderdag.

Kuin merkte op dat de verkoop nipt boven de boekwaarde uitkwam, vermoedelijk op circa 50 miljoen euro. De analist stelde dat beleggers vermoedelijk niet al te veel waarde aan de deal zullen hechten, totdat er meer transacties worden aangekondigd die de huidige waardering weerspiegelen. Hierover zijn volgens de analist twijfels ontstaan, na de recente afwaarderingen van aandelen in retail vastgoed.

Kuin bekeek ook de vanochtend verschenen kwartaalcijfers en merkte op dat de autonome groei vertraagt, omdat nieuwe huurovereenkomsten tegen lagere prijzen worden afgesloten. Hogere indexaties kunnen evenwel de resultaten in 2019 ondersteunen.

In het afgelopen kwartaal kwam de EPRA-winst per aandeel uit op 0,59 euro, hetgeen lager was dan de door ING voorziene 0,64 euro, vanwege hogere rentekosten. De intrinsieke waarde daalde met 3 procent op jaarbasis tot 45,70 euro, vanwege waarderingseffecten en transactiekosten eerder dit jaar.

ING handhaaft het koopadvies op Eurocommercial Properties met een koersdoel van 40,00 euro. Het aandeel steeg vrijdagochtend 0,7 procent tot 30,92 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 09, 2018 04:23 ET (09:23 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.