*

Advies & Analyse

Met dít beleggingsfonds profiteren van de Chinese crash

donderdag 8 november 2018 11:55

Profiteren van de Chinese crash kunnen Nederlandse particulieren door in te stappen in een van de beleggingsfondsen die Beleggers Belangen  deze week voor hen heeft geselecteerd.

‘Blijf beleggen in China’ is de boodschap van ons Verhaal van de Week. De Chinese aandelenmarkt was de afgelopen drie jaar de nachtmerrie van iedere belegger.

De belangrijkse Chinese graadmeter verloor tussen de piek halverwege 2015 tot het dal halvewege vorige maand meer dan de helft van haar waarde.

En ook dit jaar is de Shanghai Composite met ruim -20% een van de slechtst presterende beurzen ter wereld.

Chinese crash

In ons Verhaal van de Week onderbouwen wij echter dat de Chinese crash van de laatste jaren nu juist kansen biedt om in China te investeren.

Een van de fondsen die we hebben geselecteerd, is het Schroder ISF Greater China Fund. Dat fonds wordt al sinds 1 september 2002 beheerd door Louisa Lo.

Zij is daarmee een van de langstzittende en meest ervaren Chinabeleggers. Lo wordt ondersteund door een team van 14 analisten. Alex McDougall werd Lo’s co-beheerder in juli 2017.

Azië-strategieën

De beleggingsstijl zou het best omschreven kunnen worden als ‘groei tegen een redelijke prijs’. Dat is een strategie die ook met succes bij andere Azië-strategieën van Schroders wordt toegepast.

Voor China horen Tencent en Alibaba al jarenlang tot de favorieten van Lo, en voor Taiwan is dat TSMC. Het beheerd vermogen is in de loop der tijd sterk gegroeid.

Het enige minpuntje is dat het fonds niet behoort tot de goedkoopste in zijn categorie. Morningstar geeft het fonds een zilverrating.

In de zomer tipten wij al de FTSE China 50 index met de 50 toonaangevende aandelen uit China. Sinds die tijd is instappen alleen maar gunstiger geworden.

Lees hier welke andere op China gerichte beleggingsfondsen wij voor de Nederlandse particulier meer dan interessant vinden.

The post Met dít beleggingsfonds profiteren van de Chinese crash appeared first on Beleggers Belangen.