*

Advies & Analyse

Tipterugblik: Wisdomtree US Quality Dividend Growth

maandag 29 oktober 2018 11:28

Een jaar geleden tipten we Wisdomtree US Quality Dividend Growth. Dat is een ETF die belegt in Amerikaanse large caps die een groeiend dividend betalen.

De ETF, die momenteel niet meer gekocht kan worden door Nederlandse beleggers in verband met de veranderde regelgeving het afgelopen jaar, belegt in 287 aandelen. De totale omvang is $2,2 mrd.

De zwaarstwegende sectoren zijn Technologie (21,6%), Industrie (17,8%) en Gezondheidszorg (17,7%). Het zwaarst wegende individuele aandeel is oliemajor Exxon Mobil (5,5%). Ook Microsoft, Johnson & Johnson (allebei dividendportefeuille) en Apple zijn dominant aanwezig, met ruim 4%.

Jaarrendement negatief, totaalrendement positief

Na de jongste verkoopgolf op de beurzen staat deze ETF in 2018 op een min van 1,7% (in dollars). Het rendement van de tip van vorig jaar is goed voor een plus van bijna 10%. Dat komt mede dankzij het gunstige wisselkoerseffect en het ontvangen dividend.

WisdomTree US Quality Dividend (ticker DGRW) keerde vorig jaar in totaal $0,72 aan dividend uit. Beleggers ontvingen de laatste vijf jaar (de ETF werd gelanceerd in 2013) telkens een hogere uitkering. Eén van de grote voordelen van deze ETF is de maandelijkse dividendbetaling. Die levert op jaarbasis momenteel een geschat dividendrendement van ongeveer 1,9% op. De expense ratio is met 0,28% aantrekkelijk.

Zoals gezegd kunnen Nederlandse beleggers deze ETF niet meer aanschaffen. Wie nog positie heeft, kan deze gewoon aanhouden voor de lange termijn. Indien u geen positie heeft, is het allicht interessant om te kijken naar de dividendportefeuille van Beleggers Belangen. Die is namelijk qua sectoren en strategie vergelijkbaar, en belegt ook in Europese aandelen.

The post Tipterugblik: Wisdomtree US Quality Dividend Growth appeared first on Beleggers Belangen.