*

Advies & Analyse

Wat is er beter dan één dividendportefeuille? Twee dividendportefeuilles!

donderdag 25 oktober 2018 13:40

Wat is er beter dan één dividendportefeuille? Twee dividendportefeuilles! Dat is de reden dat Beleggers Belangen een tweede dividendportefeuille heeft geïntroduceerd. De naam hiervan is de Hoogdividendportefeuille.

De Hoogdividendportefeuille wijkt zowel qua samenstelling als qua doelstelling wel sterk af van de al langer bestaande Dividendportefeuille.

De nieuwe portefeuille richt zich namelijk vooral op beleggers die een aanvulling op hun inkomen zoeken. De beheerders beleggen derhalve in aandelen die een groot deel van de winst als dividend uitkeren.

De bekende ­Dividendportefeuille van beheerder Menno van Hoven richt zich sinds 2011 vooral op de groei van het dividend. Dat dividend wordt echter niet als inkomen gebruikt, maar herbelegd. Dit om op lange termijn vermogen op te bouwen.

Het gemiddelde dividendrendement van de bekende ­Dividendportefeuille is met 2,4% een stuk lager dan dat van de nieuwe portefeuille. Maar het dividend groeit wel harder. Het streven is een jaarlijkse dividendgroei van ten minste 7%.

Sectoren als nuts, telecom en energie ontbreken in de al langer bestaande Dividendportefeuille. Die leunt zwaar op groeisectoren.  Voorbeelden daarvan zijn technologie, industrie, gezondheidszorg en consumentengoederen- en diensten.

Drie posities in beide dividendportefeuilles

Desondanks is er wel een kleine overlap. ­­Drie aandelen maken deel uit van beide dividendportefeuilles. Het gaat om Münchener Rück, Realty Income en Novartis,

Dividendbeleggers kunnen sinds deze maand ook hun hart ophalen met een nieuwe opleiding. Dividendbeleggen is namelijk een van vier nieuwe, voor abonnees gratis toegankelijke, online opleidingen van de Beleggers Belangen Academy.

In deze opleiding kunnen abonnees kennismaken met twee dividendstrategieën. Ook leren ze de meest geschikte aandelen hiervoor te selecteren. In het forum van de Academy kunnen ze bovendien met de experts van de redactie in gesprek.

Lees in ons Verhaal van de Week wat alle posities zijn die beheerders Stephen Hendriks en Menno van Hoven in de Hoogdividendportefeuille een plaats hebben gegeven.

The post Wat is er beter dan één dividendportefeuille? Twee dividendportefeuilles! appeared first on Beleggers Belangen.