*

Nieuws Buitenland

'Handelsoverleg China en VS hervat' (2)

dinsdag 13 november 2018 08:56

HANDELSOORLOG

N i e u w bericht, meer informatie in 3e alinea

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse minister van Financiƫn Steven Mnuchin heeft vrijdag telefonisch gesproken met de Chinese vicepremier Liu He over het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Dat meldden ingewijden. Naar verluidt brengt Liu op korte termijn een bezoek aan Washington om verder te praten.

Volgens de bronnen werd gesproken over een deal om de handelsspanningen tussen beide economische grootmachten te verminderen, maar leverde het gesprek geen concreet resultaat op. De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping hadden twee weken telefonisch overleg over de handelsoorlog. De twee leiders hebben later deze maand een ontmoeting op de G20-top in Argentiniƫ. Trump zou dan een handelsovereenkomst willen tekenen met Xi.

China en de VS hebben wederzijds importheffingen opgelegd. Trump beklaagde zich lange tijd over het handelstekort dat de VS heeft met China. Ook heeft hij China beschuldigd van oneerlijke handelspraktijken. De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer zou voorstander zijn van het doorzetten van de importheffingen tegen China om zo het land te dwingen tot concessies in de handelsvete met de VS.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)