*

Nieuws Buitenland

Bayer handhaaft verwachting

dinsdag 13 november 2018 08:27

Meer omzet uit mais- en sojaboonzaden van Monsanto.

(ABM FN) Bayer heeft in het derde kwartaal de omzet licht laten groeien, geholpen door de mais- en sojabonen van Monsanto en handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. Dat maakte het Duitse farmacie- en bestrijdingsmiddelenconcern dinsdag bekend.

Het was het eerste kwartaal waarin de resultaten van de Amerikaanse zaadveredelaar en fabrikant van onkruidverdelgers Monsanto volledig in de cijfers opgenomen waren.

De omzet steeg met 2 procent tot 9,9 miljard euro, aangepast voor portefeuillewijzigingen en wisselkoerseffecten. In absolute cijfers steeg de omzet met 23 procent dankzij de overname.

Het EBITDA-resultaat was vlak, op 2,2 miljard euro, met een sterker dan verwachte bijdrage van de landbouwtak van Monsanto. Valutaschommelingen drukten het resultaat met 160 miljoen euro.

"De winst bij de divisie Crop Science steeg substantieel door de overname, terwijl de farmacie-divisie een bemoedigende ontwikkeling doormaakte", aldus Bayer-voorzitter Werner Baumann.

Het landbouwbedrijf boekte een omzet van 3,7 miljard euro, waarvan 2,2 miljard euro van Monsanto. Met name bij de maiszaden en sojabonenzaden was er aanzienlijke groei.

Bij de farmacietak steeg de omzet uit medicijnenverkoop met 5 procent tot 4,2 miljard euro. Met name in Europa en China was de ontwikkeling positief.

Het EBIT-resultaat verdrievoudigde ruimschoots tot 4,4 miljard euro, omdat er ook enkele Crop Science-onderdelen moesten worden verkocht, op last van de mededingingsautoriteiten. Dit leverde 3,9 miljard euro op. De nettowinst daalde met 26 procent tot 2,9 miljard euro.

Outlook

Het bedrijf herhaalde de aangepaste verwachting voor 2018. De verwachtingen voor Consumer Health en Animal Health lijken wel steeds ambitieuzer, tekende Bayer daarbij aan.

Bayer rekent op een omzet van meer dan 39 miljard euro, wat neerkomt op een groei met een midden-enkelcijferig percentage, afgezien van valuta-schommelingen en portefeuillewijzigingen.

De winst per aandeel van de kernactiviteiten komt uit op 5,70 tot 5,90 euro, wat aangepast voor valutaschommelingen overeenkomt met een daling met een hoog-enkelcijferig percentage.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 13, 2018 02:27 ET (07:27 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.