*

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Accell vliegt omhoog op groen Damrak

dinsdag 13 november 2018 09:19

Pon neemt belang in Accell.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs kende dinsdag een groene opening. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,4 procent hoger naar 527,96 punten.

Onder de overwegend groen gekleurde hoofdfondsen was indexzwaargewicht Royal Dutch Shell een dissonant met een verlies van een procent. Ook de financials ABN AMRO, Aegon en NN Group noteerden in het rood, zij het nipt. ASML en Galapagos, gisteren nog hard getroffen, gingen aan kop met winsten van meer dan anderhalf procent.

In de AMX was Takeaway.com een opvallende daler met meer dan vier procent naar 50,00 euro. Bank of Amerika verlaagde het advies voor de maaltijdbezorger van Kopen naar Houden en paste het koersdoel neerwaarts aan van 70,00 naar 60,00 euro, aldus handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten. De oliewaarden SBM Offshore en Fugro verloren daarnaast anderhalf procent. AMG en ASMI gingen aan kop met winsten van meer dan een procent.

De Friese fietsenfabrikant Accell won bijna 20 procent op 18,02 euro. Pon heeft een belang opgebouwd in Accell Group van ruim 5 procent en wil dit verhogen naar 20 procent. Daarbij is Pon bereid om 19 euro per aandeel neer te tellen.

Pon was vorig jaar ook al in gesprek met Accell, maar wist toen niet tot overeenstemming te komen over een overname. Toen was Pon nog bereid ruim 33 euro per aandeel neer te tellen.

Grootaandeelhouder Teslin roerde zich recent nog. Teslin verwijt de voorzitter te trage ingrepen naar aanleiding van de snelle ontwikkelingen in de fietsenmarkt, een verkeerde inschatting van de waarde van het overnamebod van Pon en een te laat inzicht dat de vorige directie niet de juiste competenties had om Accell succesvol de volgende fase in te loodsen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 13, 2018 03:19 ET (08:19 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.