*

Nieuws Binnenland

Update2: Pon neemt belang in Accell

dinsdag 13 november 2018 09:12

Wil belang verder uitbreiden.

(ABM FN-Dow Jones) Pon heeft een belang opgebouwd in Accell Group van ruim 5 procent en wil dit verhogen naar 20 procent, waarbij het bereid is om 19,00 euro per aandeel neer te tellen. Dit maakte Pon dinsdag bekend.

Pon heeft reeds een akkoord bereikt met grootaandeelhouder Boron Investments over de overname van een belang van 5,1 procent in Accell.

Het bod biedt een premie van 25,3 procent ten opzichte van de slotkoers van 12 november.

Pon presenteert zich dinsdag als een lange termijn aandeelhouder en wil een "constructieve" relatie met het management, commissarissen en andere aandeelhouders van Accell opbouwen. Daartoe stuurde het ook een uitnodiging naar de raad van bestuur en commissarissen om binnenkort een toelichting te geven op het neergelegde bod.

Pon was vorig jaar ook al in gesprek met Accell, maar winst toen niet tot overeenstemming te komen over een overname. Toen was Pon nog bereid ruim 33 euro per aandeel neer te tellen.

Grootaandeelhouder Teslin roerde zich recent nog. Teslin verwijt de voorzitter te trage ingrepen naar aanleiding van de snelle ontwikkelingen in de fietsenmarkt, een verkeerde inschatting van de waarde van het overnamebod van Pon en een te laat inzicht dat de vorige directie niet de juiste competenties had om Accell succesvol de volgende fase in te loodsen.

Accell meldde op vragen van ABM Financial News geen commentaar te geven.

Het aandeel Accell steeg dinsdag 18,9 procent naar 18,02 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

November 13, 2018 03:12 ET (08:12 GMT)

Copyright (c) 2018 ABM Financial News. All rights reserved.